FDA godkjenner første kontaktlinse for å behandle allergier og kløende øyne

Jessica er en helsenyhetsskribent som ønsker å hjelpe folk med å holde seg informert om helsen deres. Opprinnelig fra Midtvesten, studerte hun undersøkende rapportering ved Missouri School of Journalism og bor nå i New York City.
Allergier kan forårsake kløende, rennende og direkte betente øyne, men en ny type kontaktlinse kan gi en viss lindring. Johnson & Johnson sa onsdag at US Food and Drug Administration godkjente Acuvue Theravision med Ketotifen - de første linsene som leverer et legemiddel direkte til øyet.
Ketotifen er et antihistamin som vanligvis brukes til å behandle kløende øyne forårsaket av allergisk konjunktivitt, men kontaktbrukere kan være spesielt utsatt for pollen eller andre irriterende stoffer som kan forverre øynene og forårsake timer med ubehag.

Beste stedet å kjøpe kontakter på nettet

Beste stedet å kjøpe kontakter på nettet
De nye reseptbelagte kontaktlinsene, som brukes daglig og kastes etter én gangs bruk, kombinerer den synskorrigerende kraften til vanlige kontaktlinser med de kløestillende fordelene med øyedråper som varer i opptil 12 timer, sier produsentene. være egnet for noen personer med astigmatisme, og de er heller ikke egnet for personer med røde øyne.
I følge Acuvues nettside fungerer kontaktlinser ved å levere 50 prosent av medisinene de første 15 minuttene etter at brukeren har satt den inn, og hver linse vil fortsette å levere medisiner de neste fem timene, med en utløpsdato på opptil 12 timer (Synskorreksjoner varer så lenge du har dem).
I resultatene av to kliniske studier publisert i Journal of Cornea, ga medikamenteksponering en "statistisk og klinisk signifikant" forskjell i allergiske symptomer i begge studiene.
Mulige bivirkninger av Acuvue Theravision med ketotifen, inkludert øyeirritasjon og øyesmerter, oppstod i mindre enn 2 prosent av behandlede øyne, ifølge Johnson & Johnson.
Johnson & Johnson sier at Acuvue-linsene er verdens første kommersielt tilgjengelige medikamentavgivende kontaktlinser. Lignende teknikker for behandling av glaukom gjennom kontaktlinser er også under utvikling.

Beste stedet å kjøpe kontakter på nettet

Beste kontakter for astigmatisme
Informasjonen i denne artikkelen er kun til pedagogiske og informasjonsformål og er ikke ment som helsemessige eller medisinske råd. Kontakt alltid en lege eller annen kvalifisert helsepersonell for spørsmål du måtte ha om din helsetilstand eller helsemål.


Innleggstid: 23. juni 2022