Fargekontaktlinser: farge, type, sikkerhet og mer

Vi inkluderer produkter vi tror vil være nyttige for leserne våre. Vi kan tjene en liten provisjon hvis du kjøper via en lenke på denne siden. Dette er prosessen vår.
For mange mennesker er kontaktlinser en populær og praktisk måte å korrigere synet på. Noen nettprodusenter tilbyr synkorrigerende og ikke-korrigerende kontaktlinser.

fargede kontakter for mørke øyne

fargede kontakter for mørke øyne
Omtrent 45 millioner mennesker i USA bruker kontaktlinser. Mange bruker dem for å korrigere synet, mens andre velger fargede kontaktlinser for å endre utseendet på øynene.
Denne artikkelen diskuterer fargede kontaktlinser, typene som er tilgjengelige for kjøp, deres sikkerhet og hvorfor briller er viktige for synshelsen.
Ved lov krever alle kontaktlinser, inkludert fargede linser, resept, uansett om de korrigerer synet eller ikke.
Produsenter kan referere til fargede kontaktlinser som kosmetiske linser, teaterlinser, Halloween-linser, runde linser, dekorative linser eller kostymelinser.
Tonede kontaktlinser kan bidra til å korrigere en persons syn eller ha kosmetiske formål, og dermed endre fargen på øyet.
Folk kan velge å kjøpe naturlige fargede kontaktlinser, velge linser som er veldig lyse og iøynefallende, eller velge linser som passer til forskjellige antrekk og stiler.
Når en person har en resept, kan de kjøpe fargede kontaktlinser fra et anerkjent nettbrilleselskap.
Mens fargede kontaktlinser kan kjøpes fra klesbutikker, skjønnhetssalonger, apotek og andre steder som ikke krever resept, er de ulovlige og utgjør en risiko for øyehelsen.
En studie fra 2019 av tenåringer i Texas som regelmessig bruker fargede kontaktlinser fant at bare 3,9 prosent av respondentene kjøpte kontaktlinser fra en øyelege. Halvparten av respondentene hadde ikke resept på kontaktlinser.
En person vil kanskje ha tonede kontaktlinser av flere grunner, inkludert å endre øyenfargen for å passe deres personlige stil eller for å matche klær eller klær.
Tonede kontaktlinser har også medisinsk bruk. Personer med øyeskader eller arr, som for eksempel sprukket iris eller uregelmessige pupiller, kan bruke fargede kontaktlinser.
Det er noen bevis på at fargede kontaktlinser kan hjelpe personer med fargeblindhet eller fargeblindhet. En kasusstudie fant at røde kontaktlinser gjorde at deltakerne bedre kunne identifisere grønt på en øyetest.
American Academy of Ophthalmology uttaler at bruk av fargede kontaktlinser uten resept kan forårsake permanent øyeskade.
Fargede kontaktlinser som selges uten resept, for eksempel kontaktlinser til klær, kan redusere mengden oksygen som kommer inn i øyet. Produsenter kan bruke tykkere pigmenter enn de i reseptbelagte linser, noe som resulterer i tykkere og mindre pustende kontaktlinser.
Enkeltpersoner bør også gjøre en avtale med en øyelege for å sikre at de bruker riktig størrelse og type kontaktlinser for øynene.
Folk må ta vare på de fargede kontaktlinsene sine akkurat som de ville ta vare på kontaktlinser for synskorreksjon. Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) anbefaler:
Det er flere selskaper som tilbyr fargede kontaktlinser til personer som trenger synskorreksjonslinser og som ønsker en ansiktsløftning.
1 Day Acuvue Defined Contacts for nærsynte og langsynte personer. Individer kan kjøpe 30-dagers og 90-dagers pakker.
Produktet har eksklusive fuktighets- og komfortteknologier som lar folk bruke linser komfortabelt hele dagen. Kontaktlinser gir også et høyt nivå av UV-beskyttelse.
Nettstedet har en "lek med farger"-funksjon som lar folk praktisk talt prøve ut forskjellige farger.
Enkeltpersoner kan kjøpe korrigerende og ikke-korrigerende linser på resept fra en autorisert øyelege.
Disse fargede engangslinsene kommer i fire farger, fra Mystic Blue til Mystic Hazel. Disse linsene kan få øynene til å se større og lysere ut.
Linser eller gratis prøver er kun tilgjengelig gjennom en autorisert øyelege som kan gi den nødvendige resepten.
En person kan bruke disse fargede kontaktlinsene i opptil 2 uker. Individer må fjerne kontaktlinser før de legger seg.
Tilgjengelig i en rekke farger, tilbyr de linser som gir subtile variasjoner og forbedrer individets naturlige øyenfarge og livlige farger.
Regelmessige øyeundersøkelser kan avgjøre når en person trenger synskorreksjon og kan beskytte øynene for fremtiden, sier CDC.
Regelmessige øyeundersøkelser er viktige fordi noen av de viktigste årsakene til synstap, som grå stær og glaukom, kanskje ikke viser symptomer i de tidlige stadiene.
CDC anbefaler at følgende personer bør ha en utvidet øyeundersøkelse hvert annet år for å oppdage tidlige tegn på synstap:
Kontaktlinser er en populær og praktisk måte å korrigere synet på. Tonede kontaktlinser er tilgjengelige med korrigerende og ikke-korrigerende resepter.
Personer som ønsker å kjøpe fargede kontaktlinser krever resept. Det er ulovlig å selge reseptfrie fargede kontaktlinser og kan øke risikoen for komplikasjoner hvis folk kjøper reseptfrie linser.
Regelmessige øyeundersøkelser og riktig vedlikehold av fargede kontaktlinser er avgjørende for å beskytte øyehelsen.
Å kjøpe kontakter på nettet er et praktisk alternativ og krever vanligvis bare en gyldig resept. Lær hvordan og hvor du kan kjøpe kontakter på nettet her.
Coastal er en nettforhandler av kontakter, briller og solbriller. Her kan du lære om merker, produkter, retningslinjer og mer.

fargede kontakter for mørke øyne

fargede kontakter for mørke øyne
1-800 Contacts er en nettforhandler av kontaktlinser. De tilbyr også online synstester hvis en person trenger å fornye resepten. les mer...
Er briller med blått lys nyttige?Det er ingen vitenskapelig bevis for at de forhindrer symptomer forbundet med eksponering for digitale skjermer. Les mer her.
Acuvue Oasys er et daglig eller ukentlig kontaktlinsemerke som gir UV-beskyttelse og øyehydrering. Lær om fordeler og ulemper med...


Innleggstid: 10. februar 2022